maanantai 5. heinäkuuta 2010

Tärkeintä on rakastaa

Annan kuivaksi opettelu on saavuttanut taas uuden etaapin. Aamulla Anna kävi aamiaisen jälkeen potalla, teki isot pisut ja yö vaippa oli täysin kuiva. Isoilla pikkuaskelilla maailma valloitetaan, Isoksi kasvetaan.

Aamulla sain tekstivestin "Sinuun hieronta aikasi on kello 13.30, Tervetuloa!". Mulla on ihana hieroja, sen lisäksi ett hän hieroo paikat vetreiksi ja hänen kanssa on kiva jutella, hän jaksaa ystävällisesti muistuttaa, milloin mulle on aika varattuna. Asiakaspalvelua kerrakseen.

Mansikoita, kesän ensimmäset kotimaiset mansikat. Nam. Nyt ne on maistettu ja nyt jaksaa taas odottaa, ett hinta tippuu sen verran, ett raskii ostaa laatikollisen tai kaksi, riippuu kuinka moni on silloin syömässä.

Tiinan koulukaverin äiti tuli vastaan kaupassa, emme kerinneet kauheasti puhua, mutt hän kertoi ett heistä on tulee joulukuussa isovanhemmat. Heidi odottaa vauva.

Tiina on aina puhunut haluavansa äidiksi,kuten minäkin halusin aina äidiksi. Ja nyt hänen avioiduttuaan, se on teoriassa mahdollista ja vaikka itse olin alle 18, kun Piian sain. Olen silti iloinen, ett Tiina on ajatellut ensi valmistautua ammattikoulusta, ennen perhelisäystä.

Vaikka kyllä tiedän, ett Tiinasta tulee hyvä äiti ja hän tulee pärjämään lasten kaa...Haluan, ett he todellakin eläävät sen arjen, nyt vaikkapa sen vuoden ja sitt jos tuntuu, ett homma toimii ja lapset ovat arkeen tervetulleita, niin sitten vasta...

Ehkä Paulin myrskyissä avioliitto ja lapsen odotus, on vaikuttanut minuun niin että pelkän, jos Tiinalle ja Jesselle tulee vauva liian aikaisin. Niin kuin myös Piia ja Samulinkin kohdalla toivoon, ett he saisivat ongelmansa ratkaistu ja suhteensa ankuroitu vahvalle perustaalle, niin ett jos Piia joskus muutta mielensä lapsimyönteiseen suuntaan, ois vauvan hyvä tulla.

Tuntuu kauhealta ajatella näin, koska olen omien lasten lisäksi aina halunnut lastenlapsia. Nyt mua pelottaa sillä ymmärrän, etten voi olla ratkomassa lasteni parisuhde ongelmia, enkä voi kasvattaa heidän lapsia, vaan se on heidän tehtävänsä ja heidän on itse oltava valmiita ottamaan vastuu itsestään, puolisostaan ja lapsestaan. Minun tehtävä on tukea, antaa neuvoja käytännön asioissa ja rakastaa. Se on mummin(ja äidin) suurin ja tärkein tehtävä, antaa lapselle turvallinen rakastava syli, mihin on hyvä tulla, jotta äiti ja isi saa hetkeksi hengähdystaukoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti