sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Paastosunnuntai

Kuukauden ensimmäinen sunnuntai. Paasto sunnuntai. Mikä siinä on niin vaikea. Meidän perhe ei ole paastonut piitkään aikaan, se vaan ei tunnu millään onnistuvan.

"p niinkuin:

Paasto
Pidättäytyminen ruoasta ja juomasta, jotta pääsisi lähemmäksi Herraa.

Paastosunnuntai
Paastosunnuntaina, joka on yleensä kuukauden ensimmäinen sunnuntai,on
tarkoitus paastota kahden aterian ajan ja todistaa sakramenttikokouksessa."

http://www.mormon.org/glossary/0,10233,1445-19-P,00.html

Yksinkertaisuudessa se on noin, mutta kuka on keksinyt, ett se pitää aloittaa lauantaina ja että se pitää olla 24 tuntia kestävä? En tiedä. Siksi monien epäonnistuneiden paastoyritesten jälkeen olen vihdoinkin ymmärtänyt, että 24 tunnin paasto ja aloitus lauantaina on jonkun ihmisen käytäntö, mutta ei kirkon vaatimus eikä edes kehoitus.

Joten olemme ratkaiset vihdoinkin ongelman. Aloitamme paaston viimeistään sunnuntaiaamuna ja jätämme välin aamiaisen ja luonaan tai niin kuin meidän perheessä sanottais toisen aamiasen ja syömme taas kuudelta päivällisen. Jos tämä toimii meidän perheessä niin on se parempi, kuin jätämme paastomatta, koska olemme jällenkerran unohtaneet aloittaa lauantaina.

Näin teimme tänään ja homma toimii melko onnistuneesti. Benjamin kieltäytyi paastomasta ja minä olin niin äärettömän väsynyt, ett päivä meni kiukutelleen.

Joskus on hyvä pysähtyä miettimän, mikä on Jumalan käsky tai kehoitus ja mikä on ihmisen tekemä sääntö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti